Anemolia resort & spa ****                        κρατήσεις: +30 26510 81649
elsqbgnlenfrdeitrorutr

Το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων,

δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα και σε ένα προσεγμένο χώρο 10.000 τ.μ. λειτουργούν εργαστήρια αργυροχοΐας, μουσείο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καφετέρια – εστιατόριο και φυσικά το Πρατήριο Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Αργυροχοΐας.

Πρόκειται για ένα χώρο που όλοι οφείλουν να επισκεφτούν προκειμένου να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Γιαννιώτικη Τέχνη των Χειροποίητων Αντικειμένων Αργυροχοΐας.

Εργαστήρια

Η ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 44 συνεργαζόμενα εργαστήρια τα οποία λειτουργούν και παράγουν στο συγκρότημα του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Ο επισκέπτης, έχει την δυνατότητα μέσω οπτικοακουστικού υλικού και συζητώντας με τους τεχνίτες να γνωρίσει τον τρόπο κατασκευής των αντικειμένων που έχουν κάνει γνωστή την πόλη μας σε όλο τον κόσμο..

Υπηρεσίες

Στον χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. θα λειτουργήσει Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας Τέχνης της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας οποίο θα εκθέτονται εργαλεία και αντικείμενα τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, Καφετέρια – εστιατόριο – ουζερί όπου σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον δίπλα στην λίμνη μπορούν οι επισκέπτες να έχουν λίγες στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης.

Σε προσεγμένη αίθουσα αλλά και στο κεντρικό αίθριο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. σε τακτικά διαστήματα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις έτσι ώστε το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων εκτός από οικονομικό κέντρο μέσω της λειτουργίας των εργαστηρίων αλλά και του Πρατηρίου Πώλησης Χειροποίητων Προϊόντων Αργυροχοΐας να αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό σημείο της περιοχής.

Διάθεση Προϊόντων

Το Πρατήριο Πώλησης Χειροποίητων Προϊόντων Αργυροχοΐας που λειτουργεί είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατάστημα πώλησης προϊόντων αργυροχοΐας στην Ελλάδα. Τα 44 συνεργαζόμενα εργαστήρια εξασφαλίζουν στον επισκέπτη την δυνατότητα επιλογής από όλη την γκάμα των προϊόντων αργυροχοΐας όπως κοσμήματα, σκεύη, εκκλησιαστικά είδη, είδη δώρων και διακοσμητικά αντικείμενα χώρου. Τα προϊόντα τα οποία διατίθενται προς πώληση είναι αποκλειστικά χειροποίητα αντικείμενα παραγωγής των συνεργαζόμενων εργαστηρίων γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις χαμηλές τιμές διάθεσης τους.

 

Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων
Αρχ. Μακαρίου 11, 452 21, Τ.Θ. 114 Ιωάννινα
τηλ. / fax 26510 27650 – 27660

http://www.kepavi.gr

Με αφετηρία τη λίμνη των Ιωαννίνων, τη θρυλική Παμβώτιδα, με το ξακουστό της νησί, στα νερά της οποίας καθρεπτίζεται το κάστρο, πολύβουο και εναργές μέχρι σήμερα, τα Γιάννενα αποτελούν μια ολοζώντανη, αναπτυσσόμενη πόλη που φέρει με περηφάνια το παρελθόν της αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του.

Τα Ιωάννινα βρίσκονται 425 χλμ. από την Αθήνα και 255 χλμ. από την Θεσσαλονίκη, στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 480 μέτρων και ανάμεσα σε ψηλές κορυφές.

Στα γραφικά δρομάκια της παλαιάς πόλης και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο υπάρχουν παραδοσιακά εργαστήρια ασημουργίας και χρυσοχοΐας, που στο παρελθόν άνθισαν και ήταν διάσημα σε Ανατολή και Δύση και λειτουργούν μέχρι σήμερα και πολλά γραφικά καφέ ρεστωράν & παραδοσιακές ταβέρνες με τσίπουρο, ένα παραδοσιακό ποτό από απόσταξη σταφυλιού που οι Γιαννιώτες παράγουν ακόμη με την παλαιά αυθεντική μέθοδο.

Σε μικρή απόσταση από τα Ιωάννινα μόλις 25 χλμ. αρχίζει να εκτείνεται η περιοχή Ζαγοροχώρια η οποία αποτελείται από 46 χωριά και χαρακτηρίζεται από βαθιές χαράδρες, ποτάμια, γεφύρια και πέτρινους οικισμούς.

Η φημισμένη χαράδρα του Βίκου προκαλεί δέος με το μεγάλο βάθος της και τις κάθετες πλαγιές της. Αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 1.700 είδη φυτών αλλά και σπάνια είδη θηλαστικών, πτηνών και ερπετών.

Η περιοχή Ζαγοροχώρια προσφέρεται για δραστηριότητες, όπως ορειβασία, αναρρίχηση, καγιάκ, ράφτιγκ, ιππασία, κολύμπι στις φυσικές πισίνες (κολυμπύθρες, ανηφορίζοντας για το Πάπιγκο) και ορεινή ποδηλασία.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις γευστικότατες ζαγορίτικες πίτες.

Το Μέτσοβο απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο και ο γραφικός αυτός οικισμός είναι γεμάτος πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια. Αξίζει να δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά και τυριά, ενώ στο Μέτσοβο θα βρείτε υπέροχα υφαντά, κεντητά και ξυλόγλυπτα.

Ο Εθνικός Δρυμός Βάλια- Κάλντα βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου και θεωρείται ο σημαντικότερος δρυμός στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί καταφύγιο της καφετιάς αρκούδας στην Ευρώπη.

Το Μέτσοβο διαθέτει δύο χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτουν διαδρομές για όλες τις βαθμίδες κατάρτισης. 

Σε απόσταση 60 χλμ. μπορείτε να επισκευθείτε την περιοχή της Κόνιτσας με υπέροχα φυσικά τοπία και να διασκεδάσετε κάνοντας extreme sports, όπως rafting και kayak στον Αώο και τον Βοϊδομάτη που προσφέρεται και για αρχάριους. Μπορείτε επίσης να κάνετε ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και ιππασία.